DIENSTEN


NATUURLIJK VERVEN

Natuurlijk verven


Het BORO*ATELIER is gespecialiseerd in het natuurlijk verven van textiel, een unieke, veilige manier die niet-toxisch is en ook nog minder water verbruikt! Dit natuurlijke verfproces biedt een duurzaam en veilig alternatief voor synthetische verfstoffen omdat de verfstoffen afkomstig zijn van planten, wortels en mineralen en dus biologisch afbreekbaar zijn.

Het BORO*ATELIER biedt de mogelijkheid om kledingstukken in z’n geheel natuurlijk te verven maar ook is het mogelijk om in de verfbaden patroondelen of stukken textiel natuurlijk te verven. Elke textiel soort, katoen, linnen, wol of zijde reageert weer anders op het natuurlijke verfbad ook heeft de kleur, wit of bijvoorbeeld ecru invloed op de uiteindelijke kleur. Elke natuurlijke kleur heeft een eigen volgorde van verfbaden om tot de juiste kleur te komen. Zo geld voor indigo blauw; hoe donkerder doe meer dips in het verfbad maar om een dieper roze / rood te krijgen met meekrap heeft het verfbad een hogere temperatuur en het textiel een langere tijd in het verfbad nodig.

Voor elk specifiek product of soort textiel wordt een sample gemaakt waarbij onderzocht wordt wat de beste volgorde en verhoudingen van ingrediënten zijn om tot de juiste kleuren te komen.

 

ZEEFDRUKKEN MET RIJSTPASTA EN INKTEN OP BASIS VAN PLANTEN & MINERALEN

Zeefdruk


Het BORO*ATELIER is gespecialiseerd in zeefdrukken met inkten op natuurlijke basis, gemaakt van planten en mineralen.

Zeefdruk is een door druktechniek die het mogelijk maakt om in oplage hele fijne, gedetailleerde afbeeldingen op textiel te drukken. In het BORO*ATELIER wordt ambachtelijk met de hand gedrukt met uitsluitend natuurlijke inkt. Deze duurzame, biologisch afbreekbare inkten trekken goed in de stof, drogen mooi mat op en zijn ( afhankelijk van het bedrukte textiel ) wasbaar tot 60 graden. De kleur van het textiel is van invloed op de uiteindelijke kleur van de inkt waardoor er, door te spelen met de ondergrond kleur steeds meer kleuren ontstaan. Voor elke opdracht wordt eerst een sample gemaakt, na goedkeuring van het sample wordt er gestart met de productie.

Voor het mooiste resultaat en de snelste verwerking vragen we je om een vector bestand aan te leveren ( .ai .EPS .PDF ) op het juiste formaat met de fonts geoutlined in de kleur zwart. Bij een ontwerp dat bestaat uit meerdere lagen moeten de verschillende kleur lagen in gescheiden lagen of losse bestanden worden aangeleverd. Graag ontvangen we een lijntekening van het artikel waarin de verhouding en plaatsing van de print worden aangegeven.

Het BORO*ATELIER biedt de mogelijkheid om al op hele kleine schaal, vanaf 150 stuks producten of textiel te zeefdrukken.

 

STENCILPRINTEN MET RIJSTPASTA EN INKTEN OP BASIS VAN PLANTEN & MINERALEN

Stencilprinten


Het BORO*ATELIER is gespecialiseerd in stencilprinten met inkten op natuurlijke basis, gemaakt van planten en mineralen.

Stencilprinten is een ambachtelijke druktechniek met een handgeschilderde uitstraling. Met een kwast wordt de natuurlijke inkt zachtjes in de uitsparing van het sjabloon gestempeld.

Deze duurzame, biologisch afbreekbare inkten trekken goed in de stof, drogen mooi mat op en zijn ( afhankelijk van het bedrukte textiel ) wasbaar tot 60 graden. De kleur van het textiel is van invloed op de uiteindelijke kleur van de inkt waardoor er, door te spelen met de ondergrond kleur steeds meer kleuren ontstaan. Voor elke opdracht wordt eerst een sample gemaakt, na goedkeuring van het sample en de offerte wordt er gestart met de productie.

Voor het mooiste resultaat en de snelste verwerking vragen we je een vector bestand aan te leveren ( .ai .EPS .PDF ) op het juiste formaat met de fonts geoutlined. De afbeelding en letters moeten voorzien van bruggetjes die er voor zorgen dat bij het uitsnijden van bijvoorbeeld de D het binnenste gedeelte op de juiste plek blijft zitten. Een stencil font heeft automatisch deze bruggetjes. Graag ontvangen we een lijntekening van het artikel waarin de verhouding en plaatsing van de print worden aangegeven.

 

NAAIEN

Naaien


De naai-afdeling van het BORO*ATELIER is gespecialiseerd in het produceren van textielproducten, accessoires en specifieke eenmalige (kunst) objecten of producten. Het BORO*ATELIER biedt biedt kunstenaars, ontwerpers en (mode) merken de kans om op kleine schaal sociaal, duurzaam en lokaal te produceren in Amsterdam.

Voor elk product wordt een sample gemaakt van het door jouw aangeleverde patroon en textiel. Aan de hand van het sample wordt gekeken wat de meest efficiëntie manier van produceren is en kan de offerte worden opgesteld. Na goedkeuring van het sample en de offerte kan begonnen worden met de productie.

 

UPCYCLEN VAN TEXTIEL

Upcyclen


Het BORO*ATELIER is gespecialiseerd in het upcyclen van textiel producten. Geheel volgens het BORO principe; “gebruik alles en verspil niets” wordt er graag gewerkt met reststoffen of bestaande kledingstukken die worden geupcycled tot nieuwe producten. Door bijvoorbeeld een oude voorraad kledingstukken natuurlijk te verven en zo nieuw leven in te blazen. Of door van reststoffen nieuwe producten en accessoires te maken, zoals sjaals en knuffels van vintage stoffen.

Graag denken we mee wat de mogelijkheden zijn en hoe we van restmaterialen nieuwe producten kunnen ontwikkelen.

Voor elk product wordt een sample gemaakt van het door jouw aangeleverde patroon en textiel. Aan de hand van het sample wordt gekeken wat de meest efficiëntie manier van produceren is en kan de offerte worden opgesteld. Na goedkeuring van het sample en de offerte kan begonnen worden met de productie.