Het BORO*ATELIER en kunstenaar Maartje van den Noort! Wijzigen


BORO*ATELIER x MAARTJE:
Het BORO*ATELIER en kunstenaar Maartje van den Noort lanceren samen een serie duurzame, natuurlijke en sociaal geproduceerde mondkapjes met print.

Voor een speciale mondkapjes editie met print zocht het BORO*ATELIER de samenwerking op met Maartje van den Noort. Een samenwerking waarbij beide manieren van werken met de natuur op een fraaie en natuurlijke manier samenkomen!

Maartje weet op een bijzonder treffende manier de natuur in al zijn puurheid weer te geven. Met liefde en oog voor detail zoekt zij naar de rafelrandjes en imperfectie van de natuur. Die weet ze te vangen in schilderijen en fijne pentekeningen. Speciaal voor het BORO*ATELIER maakte Maartje een pentekening van bloeiende dille.

De fijne pentekeningen van Maartje worden gezeefdrukt met natuurlijke inkten op natuurlijk geverfd textiel. Deze natuurlijke inkten zijn afkomstig van planten en mineralen, evenals de natuurlijke pigmenten waar mee geverfd wordt.

Alle mondkapjes worden met de hand geverfd hierdoor kunnen er kleine variaties in kleur zijn, dit is geen defect! Maar een onderdeel van het natuurlijke verfproces. Hierdoor is elk stuk uniek en kunnen we de levendige kleuren van de natuur laten zien. De mondkapjes met dille print zijn er in 3 kleuren variaties:

Indigo blauw, geverfd en gedrukt met natuurlijke indigo inkt.
Meekrap roze, geverfd en gedrukt met meekrap inkt.
Sunny grey, geverfd met ijzer en gedrukt met natuurlijke indigo inkt.

Het BORO*ATELIER is een kleurrijke, natuurlijke verffabriek met een missie: de textielindustrie socialer en duurzamer maken. Boro staat in het Japans voor “gebruik alles, verspil niets”. Textielproductie, zonder verspilling van grondstoffen en talent! Het BORO*ATELIER biedt mensen de kans om zich te versterken door hun talenten te ontwikkelen en het beste uit zichzelf te halen.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *