SOCIAAL


BORO*ATELIER

sociaal werk atelier

Het BORO*ATELIER bied een speciaal opleidingstraject aan (met behoud van bijstand) voor langdurig werkzoekende en / of statushouders.

Het gratis opleidingstraject duurt minimaal een half jaar en is twee tot vier dagen in de week van maandag t/m donderdag. In het BORO*ATELIER leer je drie ambachten: naaien, zeefdrukken en het natuurlijk kleuren van textiel. Samen werken we aan een sociale en duurzame textielproductie van ons eigen label BORO*MINI en andere modelabels zoals SEP7EMBER, Levi’s made & crafted, Kings Of Indigo, Blueprint Amsterdam en Merz b. Schwanen.

Wat leer je?

Naaien
Je leert werken met industriële naaimachines, knippen op basis van patronen en de basis van patronen maken. Stap voor stap leer je zo onze BORO*MINI producten maken.

Zeefdrukken
Je leert alle technische stappen van zeefdrukken, van het maken van het zeefdrukraam tot aan het op de juiste manier printen op de stof met natuurlijke inkten.

Natuurlijk verven van textiel
Je leert alles over de natuurlijke pigmenten waar we mee werken, verfbaden maken en de verschillende technieken om stof natuurlijk te kleuren.

Naast de ambachten vinden we het belangrijk om te kijken wat je zelf nodig hebt om optimaal te kunnen groeien. In samenwerking met Starters4Communities bieden we een workshop ondernemen aan. Zo kunnen deelnemers die dat willen, onderzoeken of ze zelf een eigen onderneming willen startten. De praktijkgerichte workshop richt zich op ondernemende skills, mindset en het inzetten van je talenten.
Voor statushouders die nog niet zo goed Nederlands speken bieden we in samenwerking met Taal & Coast op Maat in het BORO*ATELIER een taal boost aan: Nederlandse les op de werkvloer gericht op de werkzaamheden in het atelier.

Ook biedt het BORO*ATELIER hulp bij lastige administratieve en persoonlijke vragen.

Na afronding van het traject helpen we je naar een vervolgstap. Dit kan een opleiding zijn maar we hebben ook een groot netwerk in de textielindustrie waar we je graag aan koppelen.

Heb je interesse of vragen over ons opleidingstraject mail of bel om een kennismakingsafspraak te maken: lotje@boromini.com of 020 3705873

Heb je interesse of vragen over ons opleidingstraject mail of bel
om een kennismakingsafspraak te maken:
lotje@boromini.com of 020 3705873

Stichting DOEN op bezoek in het BORO*ATELIER