T-uit West – in samenwerking met The Beach


T uit West

Het BORO*ATELIER werd door The Beach gevraagd om speciale T-jurken te maken die tijdens de T-ceremonies gedragen kunnen worden. Normaal gesproken focussen we ons met het BORO*ATELIER alleen op grotere producties. Maar omdat we vinden dat er ook ruimte moet zijn voor creativiteit en samen creëren, zeker als het gaat om een sociaal project! zeiden we JA tegen deze opdracht. En stroomde het atelier vol met T-pluksters die onder begeleiding van onze natuurlijk verfexpert: Roua met de Shibori techniek prachtige patronen maakten op de T-jurken en sjaals.

 

T uit West is een community art-project over een gezonde start voor kinderen. Het project wordt uitgevoerd in de vorm van T-tuinen als kwekerij en ontmoetingsplek voor bijeenkomsten waarin samen kweken, maken en verhalen delen centraal staan. Wekelijks zijn jonge én ervaren ouders welkom om mee te doen.

In Amsterdam Nieuw-West groeien sinds het voorjaar van 2020 bijzondere theetuinen (T-tuinen). Ze zijn de eerste stap in het meerjarige community art-project T uit West. The Beach, kunstenaars Leoniek Bontje en Teun Castelein en jonge én ervaren ouders maken bij Stadsboerderij Osdorp, de Fruittuin van Moerkerken en de Garage Notweg plekken waar theekruiden worden gekweekt en verwerkt. Met een variëteit aan activiteiten rond thee – van T-ceremonies tot T-producten maken – vormen ze hubs voor ontmoetingen en nieuwe relaties.